zaterdag 22 februari 2020 2:22
Home / Algemeen / CDA Vught komt met nieuw team
Patisserie De Rouw
(v.l.n.r.) Rutger Jans, Peter van Kampen, Yvonne Vos, Jeroen Kok

CDA Vught komt met nieuw team

Op een drukbezochte ledenvergadering heeft het CDA Vught-Cromvoirt unaniem de kandidatenlijst vastgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. In de top van de lijst staan veel nieuwe vrouwen en mannen die zich al geruime tijd actief inzetten voor Vught en die zichzelf aan de leden presenteerden.

Yvonne Vos (51) kreeg een warm applaus nadat zij tot lijsttrekker werd gekozen. Vos:”Ik vind Vught een heerlijke gemeente om te wonen, maar er zijn dingen die anders of beter kunnen. Daar heb ik vaak een mening over en nu krijg ik de kans een actieve bijdrage te leveren aan een goed leefklimaat in Vught. Met een hele frisse ploeg gaan wij de verkiezingen en de raad in. Dat geeft mij energie, de mensen in Vught gaan nog veel van ons horen.”

Persoonlijke motivatie
Nummer 2 op de lijst, Jeroen Kok (40) had zijn eigen motto voor de verkiezingen al gekozen: ‘Vandaag doen, wat vandaag kan, voor een sociaal, duurzaam en groen Vught’. Rutger Jans staat op de 3e plaats van de CDA-kandidatenlijst en gaf aan waarom hij het CDA in de raad wil vertegenwoordigen: “Het CDA staat voor een degelijk en zorgzaam gemeentebestuur. Gericht op iedere Vughtenaar en de Vughtse samenleving. Dat is waar ik mij voor wil inzetten.” Peter van Kampen, die de afgelopen 4 jaar commissielid was, staat op plek 4 en maakte op een persoonlijke wijze duidelijk waarom hij voor het CDA kiest: “Een partij met duidelijke keuzes: betaalbare en duurzame woningen voor Vughtenaren, ruimte voor fietsers en voetgangers, zorg voor jong en oud en een verantwoord financieel beleid.” Opvallend op de lijst zijn verder de hoge plaatsen van 2 jonge kandidaten, die een sterke politieke interesse hebben: Aaron Spoor (19) en Merel van Griensven (15) op plaats 5 en 6.

Willem Kraanen lijstduwer
Oud-wethouder Willem Kraanen, die nu als enige voor het CDA in de Vughtse gemeenteraad zit, geeft het stokje door aan een nieuw team en fungeert bij de komende verkiezingen als lijstduwer. Tijdens de ledenvergadering werd met veel waardering gesproken over de wijze waarop hij de afgelopen 12 jaar de visie van het CDA heeft uitgedragen. Willem Kraanen: “Het is tijd voor vernieuwing, er staat een goed team.”

Kandidatenlijst
De complete kandidatenlijst van het CDA: 1. Yvonne Vos, 2. Jeroen Kok, 3. Rutger Jans, 4. Peter van Kampen, 5. Aaron Spoor, 6. Merel van Griensven, 7. Wouter Heuven, 8. Geertje Schlaman, 9. Arjan Gijsbertsen, 10. Pieter de Haan, 11. Roel Eerden, 12. Xander Beks, 13. Jan Dosker, 14. Bernadette v.d. Heuvel-Tielens, 15. Jozef Kok, 16. Jan van der Linden, 17. Rinus Schreuder, 18. Frits Schreurs, 19. Jan van de Steen, 20. Ruurd Verdam, 21. Johan de Boer, 22. Willem Kraanen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Alferink en MOP uit elkaar

De wegen van MOP Dames 1 en coach Karel Alferink scheiden aan het einde van …